vrijdag 8 februari 2013

Verleden

Reis

In de trein naar Den Helder lees ik de krant van vandaag en gisteren.

Veel van wat ik lees – ook uit kwaliteitskrant NRC-Handelsblad – las ik al eerder deze week ergens op het net, zoals de berichten over de drone basis uit de Washington Post en over de Franse positie in Mali.

Veel van wat ik lees doet me denken aan wat ik al jaren geleden las over de dichte grenzen die open moeten, omdat dit goed zou zijn voor de economie, zoals in het artikel over Mexico.

Veel van wat ik lees doet me denken aan wat ik al decennia geleden las over mannen die bij het zien van een foto van een vrouw reageren met: 'Neuken, afschieten of trouwen?' Hier gaat het over mannen op de beurs van Londen.

Het lezen van een krant kan blijkbaar ook een reis terug in de tijd zijn.

Dan stop ik de krant weg en stap uit. Vervolgens fiets ik door het buurtje waar ik 32 jaar geleden voor het eerst op mezelf ging wonen. Dan kar ik naar de dijk. Zie Texel en de Razende Bol en via de duinen ga ik weer naar huis.

Je kan de foto's in dit blog aanklikken voor een grotere versie.

Push the sky away is een titel die je vaak kan plaatsen, maar ik plaats hem vandag omdat ik vandaag voor het eerst het nieuwe album van Nick Cave hoorde op Luisterpaal (http://bit.ly/14Ha82a).

9 opmerkingen:

martin zei

Het andere reactieformulier nog niet helemaal onder controle. Diane ik zag je wel. Maar kan er daar niet op reageren. Hier gelukkig wel. Bedankt.

Antoinette Duijsters zei

Fraai foto's.

martin zei

dank

MARTIEN zei

Mooi!

(Ook even een vraag als het mag: Hoe krijg je dat bij BLOGS voor elkaar? En: Waar "mijn volgers" zijn, weet ik ook niet te herstellen.)

martin zei

Martien wat wil je voor elkaar krijgen?

Anoniem zei

En dan lees je eigenlijk achteruit, de klok is niet voor niets rond.

martin zei

Dan lees is achteruit. Maar wat dan te doen met dat stukje op de fiets? Het hoort er dan opeens niet meer bij.

Anoniem zei

Misschien kom je daar dan juist weer uit. Je ging immers ook terug naar 32 jaar geleden.
Waarschijnlijk zouden de foto's van toen er niet eens anders uitzien.
Op de windmolens na.

martin zei

Inderdaad daar ging het over er veranderd bijna niets. Windmolens en pyromanen in de Schoorlse duinen die zijn nieuw. Als je meer weet kan je nog verder achteruit lezen/reizen/schrijven/ hangend aan de wijzers van een klok.