vrijdag 28 november 2014

Come on, keep blowingGriesmeelpudding


Mijmerend op de fiets werd ik gevraagd naar mijn mooiste zin. Als je goed kijkt, kan je overal schoonheid vinden, zei ik. Nog een volgende dan. Er zijn mensen de zich daarin verstoppen. Zo iemand wil ik niet worden, zo ging ik door. Want aan de andere kant kan je ook op een minstens even grote ellende stuiten. Die moet op de schop. Dat kan overigens evengoed verblinden.

Ik schreef deze woorden afgelopen zaterdag aan het strand van Heemskerk, nam een duik, en fietste verfrist en verkwikt weer naar huis. Daar maakte ik een lekkere griesmeelpudding met rozijnen, frambozen en bosbessen.zwartplastic wappert

een eindig vissenleven

aan een nylonlijn

MartinDe visstand in het IJsselmeer, Markermeer en IJmeer is op zo'n ''absoluut dieptepunt'' beland dat er drie jaar niet beroepsmatig moet worden gevist. Volgens de opstellers van het rapport 'Masterplan Toekomst IJsselmeer' (maart 2014, deel 1 en 2) is het nagenoeg leeg. De visserij op het IJsselmeer en Markermeer is al vele jaren niet duurzaam: er wordt meer gevist dan er vis is.


De foto's kan je aanklikken voor een grotere versie. Ze zijn gemaakt op 22 november jl.
Die voor de haiku op 26 september.2 opmerkingen:

Blewbird zei

Kijk, dat klinkt goed/beter! Nog steeds zwemmen vind ik wel erg dapper. Ik kan wel tegen koud water, maar dan wil ik een warm strand om op te drogen.

martin zei

Het went snel. Je meot nu wel iets aan inderdaad voor na het zwemmen. Blote handen en voeten gaat neit meer, het duurt dan te lang voordat je weer warm bent.