vrijdag 31 mei 2013

Pleur maar neer (mei)

Overal ligt rommel die het landschap kleur geeft.

Automobilisten pauzeren langs de kant van de weg en gooien na het aangenaam verpozen hun rommel over de reling zodat het niet op de weg maar er naast – vaak tussen de planten – terecht komt.

Fietsers smijten hun drinkfles weg als hij leeg is. Hoe zouden ze het ook mee moeten nemen. Ze zijn gezond bezig en je moet niet teveel van ze vragen.

Voetgangers kijken rond en laten per ongeluk hun pakjes, blikjes en zakjes op de grond vallen. Anders zouden ze alles mee moeten dragen.

Na de kroning kan je niets meer met je oranje gekroonde wuppie dus je kiepert hem langs de weg. Heel verstandig waarom zou je ouwe meuk moeten bewaren.

Geen feest zonder balonnen – al denken sommigen zuurpruimen daar anders over – dus laat maar vliegen al dat plastic: het versiert de bermen van de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad (en de vogels en de vissen die er door sterven zijn weer voer voor aaseters; twee maal win en een maal verlies; reken uit uw winst.)

Je kan het iemand niet euvel duiden de verpakking te laten liggen als hij of zij net rauwe prei heeft weggespoeld met cassis aan de rand van een onstuimig IJsselmeer. Dan ben je overdonderd.

Bedankt het geeft niet alleen het landschap, maar ook mijn foto's kleur. Ik ben van plan tijdens iedere fietstocht een stuk vuil te fotograferen. Kan iedereen meegenieten.

Ik neem het na het maken van de foto wel mee en gooi het in een bak zodat een ander niet dezelfde foto kan maken. Vrees niet, zolang het niet met tienduizenden tegelijk gebeurt, blijft er genoeg te genieten over. De natuur ligt vol met de kleurrijke en verpakkingen die bijna niet vergaan.


Aan het eind van de maand plaats ik mijn selectie op dit blog, misschien inspireert het anderen ook mooie troep te zoeken en te delen met anderen.  

De foto's kan je aanklikken voor een grotere versie.

3 opmerkingen:

martin zei

Draverblog: Een grote ergernis
Antoinette Duijsters: Een fraai blog.

@Draver helaas. De kunst is je niet te ergeren, maar dat valt wel eens moeilijk.

@Antonette dank je wel. Ik ga er nog even mee door.

Anoniem zei

Maar nóg erger is dat dieren dit eten en in hun maag krijgen.

Ik begrijp ook helemaal niets van afval achteloos dumpen, en ik probeer het ook maar niet. "We" hebben het kennelijk te goed.

martin zei

Appelvrouw ja ik had daar wel een paar woorden aan gewijd, maar ironie werkt niet altijd even goed.