donderdag 16 mei 2013

Alles
op de fiets

Alles op de fiets dit weekeinde. Naar de Hallse Hull een Nivon camping bij Hall/Eerbeek. Op de terugweg ga ik langs de verdwenen Wildwal, Wochte en Meute tussen Loenen en Beektbergen. Het waren drie LCGJ-kampen op hetzelfde terrein, waar ik op mijn 12e, 13e en 14e heenging. Nu is het terrein voor familievermaak zonder kraak-noch-smaak.

Van gereformeerd naar sociaal democratie. Is dat mijn leven? Of vind ik nog steeds dat er meer moet zijn dan een stem geven aan de werkende (inclusief vrouwen, werklozen, zieken, minder bedeelden)? Zouden ze ook meer directe macht moeten hebben? Durf ik nog te dromen en is er nog verbeelding?

De foto's kan je aanklikken voor een grotere versie.
7 opmerkingen:

Jan de Stripman zei

Leuk, de wereldberoemde waterval. En gewoon doorgaan met dromen...!

MARTIEN zei

Beekbergen?

martin zei

Martien Beekbergen/Loenen ergens er tussenin.

Jan de Stripman zei

Het is alweer 15 jaar geleden dat ik daar was. Het verhaal staat op mijn Mejanderblog:

Een bospaadje, links van de weg van Beekbergen naar Loenen, voert naar de Loenense waterval. Al in de dagen van Craandijk was dit een toeristische attractie. ‘Onder het zeer weinige dat ons aangaande den omtrek bekend was, behoorde de wetenschap, dat er op eenigen afstand een niet onaanzienlijke val werd gevonden. (...) Afgedaald van den hoogte komen wij op het pad langs de beek, een laantje van sparretjes en eikjes, jong nog wat stijf.’

Zo te zien is er niet veel veranderd...;o)

martin zei

Jan het is een bos met stevige bomen. Als jongen klom ik er in een hoge spar. In mijn herinnering meer dan tien meter, het zullen er mogelijk niet veel meer dan vijf á zes geweest zijn.

Anoniem zei

Is mijn reactie weer opgelost?

martin zei

Nee hoor. Hij zit ergens anders.Appelvrouw @
Ik hou wel van regen maar die druppel op de lens maakt het droevig.
En de onderste foto, is dat de Loenense waterval? Ik fietste daar járen geleden naar toe.

Ja, wat is er voor doel in het leven wat het de moeite waard maakt?
Gereformeerde saaiheid? Ik zou er voor gaan, rust, heerlijk.

@Martin Ja die is het en de man bovenaan - op klompen - bleef daar maar staan en kwam zo in korte tijd op een aantal foto's. Rust en saaiheid en toch het hele land door zonder te hoeven bewegen. Nee niet mijn ding.