zaterdag 7 mei 2016

ZeedruivenKikkers

Er zit een jongen in een ommuurde kuil op het strand. Iets verderop zit zijn broertje ook in zo'n kuil. Die gaat zand gooien. Als het niet ver genoeg komt rent hij met een hand zand op zijn broer af. Hij gooit en springt met veel bombarie in de kuil van zijn broer. “Oorlog,” denk ik. Even later komt zijn moeder Ze spreekt een hartig woordje en neemt de kleine onder haar armen mee. Oorlog afgelopen.

Rare week. Computer valt zomaar uit bij zwaar werk. Zo raakte ik de opbrengst van veel geploeter kwijt. Gelukkig was er nog Liverpool dat met net zoveel inzet als Atletico Madrid – maar wel veel minder negatief – de overwinning wegsleepte bij een beter voetballende tegenstander. Daarna nog Masterchef gekeken; het mooie en kunstige van goed koken. Ik zat te wippen op mijn stoel van plezier. Tegenslag weggewerkt.

Volgende dag aan de slag. Beetje fietsen, leeuweriken in de lucht, kikkers in de polder en de duinen, lekker zwemmen in een zee vol druiven, zeedruiven. Met iedere slag duwde ik een paar van die kleine kwallen opzij.

doorgaan

kat blert door huis
muizenissen in hoofd
dat op kussens ligt
niet uit te rusten

zon piept door raam
bandweersirene
merels zongen
eerste auto's
krantenbrommer

hoofd is moe
maar rust niet
teveel verloren
te vol

geen tijd meer
om te treuren
rust en moed
bak energie
door
steeds weer
doorgaan


De foto's kan je aanklikken voor een grotere versie ervan.
2 opmerkingen:

Blewbird zei

Je hebt het helemaal door. Mooi!

martin zei

Dat tochtje van vrijdag was gewoon een strand Heemskerk en retour. Genoten.