zaterdag 27 februari 2016

Echte zebraMoppermoment

Er is sprake van een moppermoment op bushalte Jaarbeursplein van Utrecht CS. Er staan om te beginnen geen bankjes. Die zouden maar leiden tot verslonzing. Jammer voor de minder sterken. Daarnaast is het één van de bushaltes met die naam. Er is er een rechts en een links van het station. Natuurlijk zat ik eerst verkeerd en vond de goede daarna met moeite. Ik ben de enige niet en zie als ik er ben mensen die net andersom verkeerd zitten; ze moeten weer de roltrap (die niet rolt) op of wachten voor de overvolle lift en weer naar beneden aan de andere kant. Ik zie oudere mensen zuchten.

Een trein had “een aanrijding met een persoon” gehad en de trein naar Maastricht zou daarom niet verder rijden dan Utrecht. Wat een invloed heeft deze dood op het leven van andere mensen. De standaard NS mededeling treft me altijd tweeledig: meeleven en irritatie. Voor dat laatste schaam ik me dan gelijk.

Ik moest naar Den Bosch om daar de bus te nemen naar Wijk en Aalburg. Nu probeerde ik het maar vanaf Utrecht met de bus. Het was met 'n slechte overstap nog altijd sneller dan het NS advies om via Arnhem te reizen. De reis duurde zo maar ¾ uur langer dan gepland.

Maar wat voor zin heeft het om te mopperen? In de krant lees ik een scherp stuk van Bram Vermeulen: Keurigheid in tijden van onfatsoen. Vermeulen ergert zich aan premier Rutte, aan wetteloosheid, bombardementen en simplisme. Ik veer op en weet dat ik geen reden tot klagen heb. (Al eerder had ik het over een wapenembargoresolutie van het Europees parlement, die kwam er deze week door stevig doorzetten.)

Als ik straks op mijn nieuwe fiets zit dan is alles weer vergeten. Eigenlijk was het al over toen ik dit stukje schreef en onderweg een echte zebra (dus niet met zo'n dekje) tussen de paarden zag.
De foto's kan je aanklikken voor een grotere versie ervan. De winkelfoto's zijn gemaakt voor een column die nog moet verschijnen. Mijn zwembrilletje verbeeld een lekkere zwempartij. De tramhalte voor het bad blijft boeien. Twee zijn woensdag-stranddagfoto's en verschenen al eerder op Facebook.
2 opmerkingen:

Blewbird zei

Wow, een nieuwe! En wat een mooie foto's.

martin zei

Hij is gebruikt. Heeft de afgelopen vijf jaar waarschijnlijk meer gereden dan de twintig daarvoor. Deze is wat jonger en gaat ook een zwaar leven tegemoet.