dinsdag 10 februari 2015

Toegiftverbeelding


Mijn vorige blog ging over het onder de duinen zijn. Niet gedacht dat ik nog voor de 15 van deze maand op mijn fiets van de ene naar de andere kant van de nieuwe parkeergarage van Katwijk zou rijden. Het werk is er vrijwel gedaan. Twee mannen tikten met een stok de leidingen van de verlichting nog eens recht.

Het huis van de democratie, ons parlement, had ik daarvoor bezocht. Het is uitgerust met net zo'n scanband als op het vliegveld en een poortje waar je door moet. De schoenen gaan uit en de riem af en dan toch nog klinkt een piep. De boosdoener mijn fietssleuteltje was ik vergeten, maar een tweede keer piepte dat gelukkig niet meer. Ik dacht er pas later aan.

Nieuw was voor mij dat voor alle ingangen bewapende Koninklijke Marechaussee staat. Een heel peloton kwam voorbij lopen. Wordt de politiek gemilitariseerd? Om ons angst aan te jagen? Mij lijkt het flink overdreven.

De terugtocht ging op de fiets. Vandaar ook Katwijk. In de duinen voor Noordwijk cirkelde een politiehelikopter en stond een politieauto. Twee agenten stapten over het hek en trokken ver de duinen in. Het leek alsof ze iemand zochten. Het bleek om twee bij een verkeerscontrole wegelopen dakloze Spanjaarden te gaan.

Ik maakte nog wat foto's van een kazerne in de duinen. Ging iets verder het strand op om te zwemmen. “Is het niet koud?” vroeg een jonge vrouw. “Tja wat is koud,” antwoordde ik. “een graad of zes.” Vergeleken met de snijdende kou van vorige week leek het wel warm. Na vier uur fietsen was ik weer thuis.


Laat helden maar

Stel je eens voor alle gitaarhelden waren
violisten geworden. Iedere dag oefenen
een zak vol muzikaal talent

Stel je eens voor alle voetbalsterren zouden
baletdansers zijn met spitzen of modern
je ziet soms al een dans aan de bal.

Stel je eens voor alle Gamespelers zaten
in een container joystick in de hand
en bedienden een drone verweg.

Stel je eens voor dat we gewoon
lieten spelen op zes ijzeren snaren,
of met tien anderen tegen elf of de klok,
achter een scherm voor een spel
met talloze tegenstanders wereldwijdDe foto's kan je aanklikken voor een grotere versie ervan.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Je hebt er weer mooie plaatjes bij gemaakt, of andersom. Wat een tijdverspilling om naar 2 Spanjaarden te zoeken.

martin zei

Ja ze haden in hun vlucht wel drie auto's beschadigd en een fietser omver gereden. Maar het was een overmacht voor een kleinigheid. Maar dat weet je eigenlijk pas als je ze hebt.

Blewbird zei

Ah, je hebt het gedaan, de parkeergarage. Mooi he?

martin zei

Ja ik reed vanuit Den Haag naar huis en heb het meegepikt. Strak is het. Iemand dacht dat de ambulance niet zou passen. Lijkt mij wel. mooi? nee. Zo mooi mogelijk, dat wel.