zaterdag 29 maart 2014

Kraplaptraditie

“Liever geen foto; ik heb mijn kraplap niet om,” zegt een vrouw in Spakenburg. “Elders in het dorp vindt u ze wel.” Al eerder zag ik twee dames in vol ornaat in een nieuwbouwwijkje. Vreemd contrast. “Ik krijg hem ook bijna niet meer aan,” vervolgt de vrouw, “de armen willen niet meer,” en de thuiszorg heeft minder tijd voor dergelijke bewerkelijke kleding. Ik rijd door en hoor het 'grutto, grutto' in de lucht.

In Muiden eet ik een hap en lees De Telegraaf. De krant gebruikt de voorpagina en een hele binnenpagina om op te roepen meer aan Defensie te besteden om zo in staat te zijn Putin een halt toe te roepen. Die positie is voor de krant ook een traditie, een goede rechtse zelfs. Het is toch niet zo dat de wapenwedloop in de Koude Oorlog inlijving van Oost-Europese staten heeft voorkomen, vraag ik me bij een broodje kroket af. Die oorlogen werden toch juist buiten Europa uitgevochten: Korea, Chili, Ethiopië, noem maar op.

Deze week las ik in Defense News: “I think my own judgment is that it is unlikely that any realistic change in level of defense spending in Europe would have made a difference to Putin’s calculus over these events.” Aan het woord was de Britse minister van Defensie Philip Hammond. Het lijkt me gezonder dan de traditionele reflex: meer militaire uitgaven. Zo mijmerend fiets ik tussen de lammetjes door weer naar huis.
7 opmerkingen:

Jan de Stripman zei

Mooi, Martin ! Ik heb trouwens erg gelachen om je verhaaltje over de overleden winkelier die aan klanten-ontbinding deed. Dat een in memoriam zo leuk kan zijn...;o)

martin zei

Het was ook leuk om te schrijven. De teksten van vier mensen verwerkt. Ik vond het wat spannend is het niet over de grens, maar toen de krant gedrukt was vond ik het een prima tekst, juiste toon.

Zijn zoon was ook tevreden hoorde ik.

Nu werk ik aan een stuk over de geschiedenis van die winkel.

Jan de Stripman zei

Lijkt me leuk ! Is de Staatskrant ook online te lezen ?

martin zei

Nee de 'zakelijke leiding' denkt dat het beter is de krant alleen op papier te laten verschijnen. Het is niet mijn idee, maar er worden er 22.000 verspreid dus hij kan toch door velen gelezen worden.

Jan de Stripman zei

Dan moet ik maar wachten tot de krantenman weer eens deze kant uit komt...;o)

Anoniem zei

Wat een contrast met het grote wereldnieuws, en de krablab.

martin zei

En daar huppelen dan ook nog lammetjes tussendoor. Moet je blind zijn voor het een om het ander te zien?