dinsdag 25 december 2012

Vanille (of andere) pudding



Benodigdheden: 0,5 liter melk

100 gram suiker (iets minder mag ook)

2 dooiers

12 gram gelatine

1 zakje/stokje vanille*

1 kopje slagroom


evt. 50 gram garnituur (rozijnen, bicareaux, cake, appel, stukjes chocolade etc.)

1 weeg alles secuur af
2 leg de vorm in koud water
3 klop de eidooiers met 25 gr. van de suiker licht en luchtig
4 breng in een pannetje de melk, (geweekte) gelatine, vanille en 75gr. van de suiker tegen de kook
5 giet de hete melk onder voortdurend kloppen op het dooier/suiker mengsel
6 zet de massa in een schaal met koud water (voeg ijsblokjes toe als je die hebt)
7 klop de slagroom net niet stijf
8 zet de eventuele garnituur klaar




9 als de massa gaat geleren voorzichtig omspatelen zodat dit gelijkelijk gebeurt
10 is de massa zo dik als vla spatel dan voorzichtig de slagroom en garnituur erdoor
11 stort deze massa in de vorm en laat in de koelkast 3 á 4 uur opstijven
12 stort - na voorzichtig losmaken - op een schaal en versier al dan niet naar smaak

* de vanille als smaakstof is te vervangen door cacao (20 gr. Door de 25 gr. Suiker kloppen voordat de dooiers erbij gaan) of gepureerd fruit (banaan, aardbeien, geen kiwi). De variaties zijn in combinatie met de garnituur eindeloos als je je fantasie gebruikt.



Geen opmerkingen: